Direct contact?
Bel: 030 877 76 76

Ongevallen met scootmobiel

Om onderstaande redenen adviseren wij in veel gevallen een 4-wiel uitvoering en bieden wij een cursus scootmobiel rijden aan.

''Meeste ongevallen scootmobiel door omvallen
De meeste ongelukken met scootmobielen gebeuren doordat de voertuigen met hun bestuurders omvallen. Dat kan onder meer gebeuren doordat het wegdek ongelijk is of doordat de bestuurder tegen een stoeprand botst.

Ook bedieningsfouten zorgen vaak voor ongelukken. Dat blijkt uit een onderzoek van VeiligheidNL dat op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is uitgevoerd. 250 mensen die met een scootmobiel een ongeluk hebben gehad, deden mee.
Besturingsfouten zorgden voor 14 procent van de ongelukken, bijvoorbeeld door niet goed sturen of doordat de bestuurder zich vergist in gas- en rempedaal. Ook kantelen in de bocht komt voor (7 procent), net als vallen doordat de armleuningen omhoog staan (5 procent).
Bij de oudere bestuurders (85-plussers) wordt vaker aangegeven dat hun eigen rijgedrag mede heeft geleid tot het ongeval. Hierdoor is training van gebruikers van belang.''

 

scootmobiel op kant

 
Bron: NU.nl